STEP (STEM To Environmental Problems) este un nou proiect KA201 demarat

September 21, 2018

Problemele de mediu sunt printre principalele probleme cu care se confrunta întreaga lume. Din nefericire, multe instituții care lucreaza pe această temă se axează doar pe creșterea gradului de conștientizare a acesteia. Furnizarea unei soluții la această problemă bazata pe inginerie va oferi beneficii reciproce.
Aceasta va atrage atenția asupra soluțiilor realiste la problemele de mediu și abordările din inginerie, acesta fiind un domeniu pe care studenții, în general, nu îl preferă. Cu proiectul nostru, ne propunem să producem soluții orientate spre inginerie, cu înțelegerea STEM, la probleme reale de mediu.
Obiectivele proiectului nostru sunt: ​​stabilirea cadrului teoretic pentru a se asigura că diferite țări cooperează între ele pentru a rezolva problemele de mediu și pentru a dezvolta soluții la problemele globale, acționând asupra problemelor de mediu apropiate. Cu alte cuvinte, pentru a oferi soluții pentru a rezolva probleme mari vom face pasi mici.
Principala metodologie a activitatilor este metoda bazată pe context. În proiectul nostru, vom începe cu înțelegerea STEM, vor fi elaborate diferite soluții în funcție de contextul specific. Activitatea noastră principală, care va începe cu cadre teoretice, va fi apoi transformată în practică și va contribui la dezvoltarea de soluții creative.
Acest proiect a fost dezvoltat în colaborare cu instituțiile din Letonia (Austrumlatvijas Tehnologiju vidusskola), Turcia (Eskisehir Il Milli Egitim Mudurlugu și SEHIT MEHMET SENGUL FEN LISESI), Polonia (Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie) și Bulgaria (Institutul Perspectives) si finantat de către AN din Letonia, prin intermediul programului Erasmus +.In cadrul acestui proiect 16 tineri cu varsta intre 16-18 ani, pasionati de stiinte si protectia mediului, buni cunoscatori ai limbii engleze vor fi implicati de-a lungul a doi ani in 4 schimburi de elevi/tineri (cazarea acestora se va face in familiile celorlati elevi).
Urmariți-ne pentru mai multe detalii, curand vom demara procedura de selectie.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Studiu despre învățământul la distanță

May 20, 2020

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now