top of page

Precizari pentru participantii la cursul "Yes I can"

Dragi participanti ai cursului demarat pe platforma European Schoolnet Academy,

Va multumim pentru interesul acordat cursului "Yes I can".

Mentionam ca am tot incercat sa finalizam procedura de echivalare a acestui curs in credite. Insa, având în vedere ca procedura operaţională privind echivalarea şi acordarea unui număr de credite profesionale transferabile personalului didactic din învățământul preuniversitar participant la activităţi de formare – programe speciale, modalitatea echivalării și acordării unui număr de credite profesionale transferabile cadrelor didactice, participante la activităţi de formare – programe speciale – de către Comisia Specializată de Acreditare conține un vid legislativ în ceea ce privește cursurile derulate pe o platformă online, a facut imposibil demersul nostru.

Mai mult, chiar dacă această procedură operațională precizează că: Programele speciale sunt programe, altele decât cele acreditate, derulate de structuri organizatorice/instituționale naționale sau internaționale în cadrul proiectelor bilaterale, comunitare sau internaționale, programe cu finanțare externă sau alte tipuri de formare la care a participat personalul didactic din învățământul preuniversitar, iar cursul MOOC se încadrează în categoria programelor speciale definite de către procedură, totuși Comisia Specializată de Acreditare(CSA) consideră eligibile doar cursurile desfășurate în afara țării.

Având în vedere aceste aspecte, organizația noastră vine în sprijinul cadrelor didactice participante la curs prin oferirea unei diplome de participare cu precizarea numărului de ore efectuate în timpul parcurgerii acestui curs de formare (estimarea noastra fiind momentan de circa 30 ore).

Optional, dupa finalizarea celor 4 module online pe platforma, vom organiza in Targu Jiu, in cursul lunii Aprilie o intalnire cu cadrele didactice care au promovat cursul; cu aceasta ocazie vom desfasura un Seminar despre "Invatarea in Secolul 21" si vom oferi oportunitatea participantilor de a-si prezenta portofoliile create in timpul cursului. Tot atunci vor fi acordate si diplomele de participare.

Celor care nu pot participa la Seminar le vor fi trimise diplomele de absolvire a cursului prin posta.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page